انفجار یک فروند سوپر نفتکش متخلف در جنوب تنگه هرمز قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفتگانه می‌تواند اعتماد ایران را کسب کند/ جنگ طلب نیستیم پزشکیان: خاک می‌خوریم، اما خاک نمی‌دهیم عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: حجاب آزاد نشده / اقدامات مراقبتی در حال آغاز است سردار ابن‌الرضا مشاور امور دفاعی پزشکیان شد رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: جنگ جدیدی علیه ایران آغاز شود دامن همه را می‌گیرد/ ایران منتظر نتایج انتخابات کنگره آمریکا نیست محمد سرگزی به عنوان رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس انتخاب شد شورای نگهبان ادعای یکی از نمایندگان سابق مجلس درباره دریافت پول در قبال تأیید صلاحیت را رد کرد انفجار‌های کنترل شده در بخش میانکوه شهرستان اردل رئیس سازمان بسیج مستضعفین: زمان تاب‎‌آوری اسرائیلی‌ها ۵ آبان و انتخابات کنست است/ زمان تاب‌آوری آمریکایی‌ها ۱۲ آبان است ابلاغ سلام و دعای رهبر انقلاب به رزمندگان در تنگه هرمز دیدار طائب با مهرداد اخلاقی/ وزیر پیشنهادی دفاع بر اهمیت توسعه توانمندی‌های فناورانه تاکید کرد حمله به ستاد قوه قضائیه تکذیب شد شنیده شدن صدای انفجار در منطقه کوهستک و بخش‌هایی از سیریک انفجار دومین سوپر نفتکش بعد از برخورد با مین دریایی
یادداشت عبدالباری عطوان، تحلیل‌گر جهان عرب؛

واکاوی تغییر راهبرد نظامی-امنیتی ایران

بررسی دقیق انتصابات نظامی انجام‌شده به وسیله رهبر انقلاب اسلامی نشان‌دهنده تغییر راهبرد نظامی ایران از حالت دفاعی به تهاجمی و گسترش و تقویت بیشتر نیروها خواهد بود.
عبدالباری عطوان؛ تحلیل‌گر جهان عرب
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۵ - 2026 August 14
کد خبر: ۳۱۵۸۵۹

واکاوی تغییر راهبرد نظامی-امنیتی ایران

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ انتصابات گسترده فرماندهان نظامی به وسیله امام سیدمجتبی خامنه‌ای (حفظه الله)، رهبر معظم انقلاب اسلامی برای پر کردن خلأ فرماندهان شهید ناشی از حملات محور آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران نشان‌دهنده سه موضوع است:

نخست، اینکه تأیید می‌کند ایشان از سلامت کامل برخوردار است.

دوم، اینکه ایشان حلقه قدرت سطوح ارشد نظامی را محکم‌تر کردند.

سوم، اینکه با دقت در حال آماده شدن برای مرحله بعدی جنگ با تثبیت جبهه داخلی قوی و تقویت عنصر بازدارندگی و افزایش آمادگی برای عملیات تهاجمی قوی هستند که متکی بر توسعه بیشتر سلاح‌های موشکی و فناوری نظامی است.

نکته قابل توجه اینکه تمام فرماندهان جدیدی که مناصب نظامی را به دست گرفتند، از سپاه پاسداران بودند

تصمیمات رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از جلسه‌ای هفت ساعته با رئیس جمهور و گروهی از مشاوران و فرماندهان نظامی اتخاذ شد. این تصمیمات شامل انتصاب ۶ فرمانده ارشد نظامی به عنوان بخشی از بازسازی اساسی هرم فرماندهی نظامی و امنیتی بود. برجسته‌ترین این انتصابات، صدور احکام سرلشکر علی عبداللهی به عنوان رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، محسن رضایی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرلشکر احمد وحیدی به عنوان فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.

ادغام ارتش و سپاه و عملیات آنها به‌وسیله انتصاب سرلشکر عبداللهی به عنوان رئیس ستاد کل، به این دوگانگی پایان داد، زیرا این شخص، فرماندهی باسابقه است که هماهنگی میدانی نظامی را با تجربه بالای سیاسی ترکیب می‌کند.

نکته قابل توجه اینکه تمام فرماندهان جدیدی که مناصب نظامی را به دست گرفتند، از سپاه پاسداران بودند. این یعنی ایران جدید، به رهبری امام خامنه‌ای (حفظه الله)، به سمت تغییر راهبرد سیاسی- نظامی با حفظ اصول و آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی پیش می‌رود، به ویژه اینکه به هیچ وجه از حاکمیت بر تنگه هرمز، حق مشروع ایران برای غنی‌سازی اورانیوم و تسلیم نکردن ذخایر اورانیوم غنی‌شده دست برنمی‌دارد.

تقویت جبهه داخلی ایران جایگاه برجسته‌ای در این انتصابات دارد و اقدام رهبر سوم انقلاب اسلامی با انتصاب حجت‌الاسلام حسین طائب به ریاست بسیج سازندگی به‌عنوان مسئول امنیت و کنترل فضای داخلی و مقابله با هرگونه آشوب‌های جدید ناشی از تحریکات امریکایی-صهیونیستی برای بازتنظیم فضای داخلی و وحدت ملی است. حجت‌الاسلام طائب در این زمینه تجربه ارزشمندی دارد و به نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب کاملاً وفادار است.

آنچه از بررسی عمیق انتصابات می‌توان استنباط کرد، اینکه ایران در حال قوی‌تر شدن است و پس از دست‌کم ۶ ماه ایستادگی در برابر تهدیدها و تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا به‌دنبال افزایش قدرت حکمرانی مستقیم و غیرمستقیم خود بر دو تنگه راهبردی مهم جهان، یعنی هرمز و باب المندب است. ایران همچنین قصد دارد پس از سامان دادن به اوضاع داخلی، از حالت دفاعی به حالت تهاجمی تغییر وضعیت دهد. 

ایران جدید با رهبری جدیدی در حال شکل‌گیری است که از رویارویی در برابر محور آمریکایی-صهیونیستی نمی‌ترسد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا همانطور که پیش‌تر اعلام کرد، از رویارویی نظامی خارج شده و بر محاصره اقتصادی ایران تمرکز کرده است تا خسارات مادی و انسانی را کاهش دهد و آنچه از اعتبار سیاسی و نظامی واشنگتن باقی مانده، حفظ کند که در هر صورت ناچیز است.

سلاح ترور که رژیم اشغالگر صهیونیستی در پنج سال گذشته با هدف قرار دادن بسیاری از فرماندهان ارتش و سپاه پاسداران، سیاستمداران و دانشمندان هسته‌ای ایران به کار گرفته است، پس از پر کردن شکاف‌های امنیتی، تقویت جبهه داخلی و ریشه‌کن کردن بیشتر جاسوسان، شروع به از دست دادن دندان‌ها و چنگال‌های خود کرده است. شاید غیبت آقا سیدمجتبی و حلقه رهبری اطراف ایشان از جلسات عمومی، با وجود فشارهای اخلاقی و رسانه‌ای حساب‌شده، یکی از گام‌های مهم در این زمینه باشد.

ایران جدید با رهبری جدیدی در حال شکل‌گیری است که از رویارویی و ایستادگی در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی، پایگاه‌ها، ناوگان‌ها و هواپیماهایش نمی‌ترسد. این یعنی تغییر مورد انتظار از دفاع به حمله امکان دارد تمام معادلات قدرت و نقشه‌های نفوذ در منطقه را تغییر دهد. 

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار